top of page

10 rode vlaggen op je eerste date

Waarschuwingstekens waar je op kan letten op een eerste date. Volg vooral je eigen buikgevoel.1. Je voelt je oncomfortabel

Vertrouw op je gevoel. Krijg je een ongemakkelijk gevoel, maar kan je niet precies zeggen waardoor je dit gevoel krijgt? Vertrouw erop.


2. Te veel en te snel

Je date wil te veel en te snel. Stel je eigen grenzen. Waneer je date jouw grenzen niet respecteert, moet er een alarmbel afgaan.


Stoort het je niet wanneer je date over seks begint te praten? Zolang jij je op je gemak voelt, is er niets aan de hand!


3. Te laat komen

Iedereen komt wel eens te laat. Het openbaar vervoer werkt niet altijd mee.


Het is een rode vlag wanneer iemand te laat komt, zonder iets te laten weten. Dit toont dat die geen respect heeft voor je tijd. Het is geen moeite om even snel een berichtje te sturen.


4. Veel praten, geen vragen stellen

Praat je date alleen maar over zichzelf en stelt die geen vragen aan jou? Dan is dit toch wel een rode vlag. Het is de bedoeling dat jullie elkaar leren kennen. Je date moet dus ook interesse tonen in jouw leven.


Heb je na je date het gevoel dat die niets over jou weet? Dat die je geen vragen gesteld heeft? Dan kan dit een teken zijn dat ze niet goed kunnen luisteren.


5. Jij moet alles plannen

Jij hebt alles gepland voor jullie date. Vond je dat je date niet enthousiast was om samen weg te gaan? Zei die iets zoals 'Ik kom mee als jij het plant.'? Dan kan dit een rode vlag zijn.


Natuurlijk is een date plannen een leuk en romantisch gebaar. Niet alles moet van jouw kant komen. Je date heeft ook een verantwoordelijkheid om dingen te plannen.6. Ze kunnen geen tijd of plek vastleggen

  • Krijg je geen duidelijk antwoord over de tijd dat jullie gaan afspreken of de plaats waar jullie naartoe gaan?

  • Moet je steeds vragen om eindelijk af te spreken?

  • Voel je dat die niet zoveel moeite steekt in jullie date?


Is het antwoord 'ja'? Dan is dit een rode vlag. Je verdient iemand die moeite doet voor jou.


7. Love bombing

Romantische aandacht krijgen is natuurlijk heel leuk. Is die veel te romantisch op jullie eerste date?

  • extreem veel complimentjes

  • extreme cadeaus

  • praten over de toekomst waar ze je aan hun ouders willen voorstellen

  • ...

Dit heet lovebombing. Je date doet zich beter voor dan dat die is. Eerst kan je helemaal niets verkeerd doen. Alles is geweldig. Na een tijd is niets nog goed genoeg.


8. Er is een verschil tussen humor en beledigen

Er is een verschil tussen 'leuk plagen' en 'gemeen plagen'. Met 'leuk plagen' moet jij ook lachen. Bij 'gemeen plagen' voel jij je gekwetst of ongemakkelijk.


Vraag aan jezelf: 'Welk gevoel krijg ik na zo'n mopjes?'


Vind je het geen leuke mop? Praat erover! Maakt die nog steeds dezelfde mop? Dan is dit een rode vlag. Dit toont dat die geen respect hebben voor jouw grenzen en gevoelens.


9. Heel de tijd over hun ex praten

Spreekt je date de hele tijd over hun ex? Dan is de kans groot dat die nog niet erover is.


Let ook op hoe die over de ex praat. Enkele rode vlaggen waarop je moet letten wanneer je date over hun ex praat:

  • Heel boos en gemeen

  • Alles is de fout van de ex


10. Onbeleefd tegen het personeel

Hoe je date andere mensen behandelt is belangrijk. Je date zal lief zijn tegen jou, maar als die onbeleefd is tegen anderen, dan is dit een rode vlag.

Commentaires


bottom of page