top of page

Zoek je hulp? 

Je eigen veiligheid is je prioriteit, nu en in de toekomst. 

Komen de voorbeelden en tekenen van een gewelddadige relatie je bekend voor? Herken je je relatie in de uitleg over gaslighting of emotioneel geweld?

Dan zou ik even goed nadenken over je relatie en hoe jij je erbij voelt. 

Naamloos-11.png

Wat kan je doen?

  • Probeer er op een rustige manier met je partner over te praten en leg uit hoe jij je voelt in jullie relatie. 

  • Praat met iemand. Een goede vriend of iemand van je familie. Een leerkracht op je school of een jeugdleider die je vertrouwt. Als je er met iemand over wilt praten die je niet persoonlijk kent, zijn er verschillende organisaties waar je terecht kan. 

  • Probeer het geweld te documenteren. Hou gesprekken of foto’s bij, schrijf ergens dingen op die je partner tegen je zegt zodat je het goed kan herinneren. 

  • Besef dat je beter verdient 

Note: Naar een psycholoog of een hulporganisatie gaan betekent NIET dat er iets mis is met je. Jij bent absoluut  niet de schuldige. Wees nooit bang om hulp te vragen en zoeken wanneer jij het nodig hebt. 

Organisaties

Je kan ons altijd contacteren en we zullen je altijd zo goed mogelijk helpen. Bij de onderstaande organisaties kan je ook altijd aankloppen voor een babbel. 

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Neem zeker eens een kijkje op hun site. Je kan er ook in het echt terecht, want ze hebben verschillende locaties over heel Vlaanderen. Heb je nood aan een echte babbel, zoek eens op waar ze te vinden zijn in jouw regio. Natuurlijk kan je ze ook online bereiken via chat, telefoon en mail. 

Heb je al gehoord van AWEL? Zij luisteren naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal of een probleem. Je kan chatten, bellen en mailen. Kijk eens op hun site, want die staat boordevol informatie. 

Je kan ook altijd terecht bij 1712. Dit is een organisatie die zich specifiek richt op vragen rond geweld en misbruik. Je kan hen bereiken via chat, telefoon en mail. Op hun site kan je ook nog wat extra informatie vinden rond het geweld thema. 

Zoek je meer info?

bottom of page